Historie

Het begin...

Yke Bloemhof en Jack Jager besloten een handelsbedrijf in potgronden en veenproducten op te richten.  De letters van de achternamen werden samengevoegd en de naam van het bedrijf  "Handelsonderneming B&J"  was geboren. Op 23 januari 1983 is B&J opgericht. De naam B&J werd toen gebruikt als beeldmerk voor een totaal assortiment potgrond en veenproducten. Dit assortiment is inmiddels verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een complete range potgrond, veenproducten en meststoffen met de naam "Bioflor".

Al snel na de oprichting van het bedrijf besloot Jack Jager het bedrijf alleen voort te zetten. Hij werd de drijvende kracht achter B&J en onder zijn leiding is het aantal producten én het aantal klanten fors uitgebreid. Hierdoor is ook het aantal personeelsleden gegroeid. Het bedrijf beschikt nu over een buiten- en een binnendienst en levert in geheel Nederland en in landen als België en Duitsland.


In de loop der jaren is het assortiment enorm uitgebreid met meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen en een groot scala aan tuin- en vijverproducten. Dit komt door diverse dealerschappen, maar ook door een aantal belangrijke importeurschappen.

Met de groei die het bedrijf doormaakte ontstond ook de noodzaak van een grotere opslagcapaciteit.

In 2001 is een volledig nieuwe loods met kantoren gebouwd. Aangezien dit binnen korte tijd weer resulteerde in een tekort aan opslagcapaciteit is in 2010 een nieuwe opslagruimte naast de reeds bestaande loods gebouwd.

Vanuit deze magazijnen zijn we tot de dag van vandaag in staat onze klanten op de juiste, adequate en vlotte manier te bedienen.

 

Jacob Jan  aug 2013 014